English
Grand Café De Lindenhof

LINDENHOF THUIS - Warme choc & wollen wanten

07-10-2016

Die nazomer deed me even geloven dat de kou het nog lang niet zou winnen. Well think again.. Die sjaal, formaat plaid, zit inmiddels weer om mijn nek en bedacht me vanochtend dat het tijd werd om mijn winterdekbed ook maar eens tevoorschijn te toveren. De herfst is begonnen!

Hoewel ik een giga koukleum ben, word ik toch altijd blij van de herfst. Vroeg donker, kaarsjes aan en iedereen gezellig binnen. Het heeft ook iets nostalgisch. In de regen van school naar huis fietsen en dan thuis na een warme douche voor de openhaard ploffen. Met een warme chocolademelk natuurlijk. Want hoewel er mensen zijn die bij 30+ een warme choco met slagroom naar binnen werken, vind ik het toch meer een winterding.

En wat is er nou lekkerder dan hem zelf te maken?!  Daarom bij deze een basisrecept en mogelijkheden om eindeloos te fantaseren! Zo maak je hem precies zoals jij lekker vindt!

Basisrecept

200 ml volle melk

50 gram pure chocolade (in kleine stukjes)

snufje kardemom & zout

1 theelepel rietsuiker

Bereiding

Verwarm de melk in een pannetje samen met de kardemom, rietsuiker en het zout. Als de melk warm is voeg je de chocolade toe. Roer tot is opgelost et voila!

Aftoppen kan uiteraard met slagroom, maar dat ligt een beetje voor de hand. Probeer eens marshmallows, voeg wat vanillesiroop of kaneel toe of geef hem een twist met rum (of whiskey, amaretto, frangelico….). Helemaal over een andere boeg maak je een Chai latte met chocolade, heb ik nog nooit geprobeerd maar het kan alleen maar lekker zijn!

En om het nog beter te maken drink je het uit een mooie kop!

Blogoverzicht
Sfeerimpressie
Openingstijden
  • Maandag12:00 - 23:00
  • Dinsdag10:00 - 23:00
  • Woensdag10:00 - 00:00
  • Donderdag10:00 - 00:00
  • Vrijdag10:00 - 02:00
  • Zaterdag10:00 - 02:00
  • Zondag12:00 - 21:00
Contact

Van Weedestraat 131
3761 CD Soest
035 - 740 00 74
info@grandcafedelindenhof.nl