Grand Café De Lindenhof

Het nieuwe eten

01-04-2016

Het nieuwe eten is natuurlijk een breed begrip. Er zijn genoeg trends te bedenken als het om eten gaat en het veranderd ook steeds. Sommige mensen denken bij het nieuwe eten gelijk aan detox smoothies, superfoods en sojalattes. Ik denk eerder aan heel lang tafelen. Gezellig met een wijntje en wat te happen.

Als het op eten aan komt ben ik echt een liefhebber. Kreeg ik vroeger niets anders dan andijviestamppot en rode bietjes mijn strot door, nu verdwijnt alles met smaak mijn buik in. Ik ben fan van kleine porties, kan ik lekker veel verschillende dingen eten. Een tournedos van 200 gram is dan ook niet echt ‘mijn kopje thee’. Daarom kan ik me ook zo goed vinden in één van die trends van dit moment.

Nu doel ik op een verandering in de manier van eten. Dit is te zien in nieuwe concepten waar je meerdere ‘tussengerechten’ kan eten, maar ook in een steeds grotere voorkeur voor de borrel. In het Grand Café is deze verschuiving ook goed te merken. Waar er eerst vaak voor-hoofd-na gegeten werd, valt het nu op dat het vaak begint met de borrel en wat borrelhappen. Gezelligheid kent geen tijd dus het is al gauw 19.00 uur en dan is er natuurlijk geen zin meer om te koken. En de wijn smaakt lekker dus we nemen er nog eentje dan. Maar wat doe je dan met avond eten?

Bitterballen en nacho’s zijn natuurlijk de hemel op aard maar na 2 porties komen die ook je neus wel uit en is het tijd voor iets anders. Daarom krijgen we …… tromgeroffel….. EEN NIEUWE BORRELKAART! Kunnen we eindelijk echt doen alsof die borrel een diner is en de bitterballen afwisselen met een mini hamburger, gamba’s, flammkuchen of pulled chicken. Hier onder kun je alvast even checken wat voor lekkers erop staat. En dan natuurlijk gauw komen proeven! 

Mijn top 5 heb ik al ingedeeld en ik ben reuze benieuwd naar die van jullie! De porties zijn groot genoeg om er lekker veel van te bestellen en verschillende dingen uit te proberen. Dus ik zou zeggen plof snel lekker een keer neer, bestel een wijntje en een hapje, geniet van de avond en doe eens samen met ons de deur op slot. Gewoon, omdat het zo gezellig is :)

 

Marlon Mout~
passie voor horeca | foodie | levensgenieter | sport | travel | inspiratie

Blogoverzicht
Sfeerimpressie
Openingstijden
  • MaandagGesloten
  • Dinsdag10:00 - 22:00
  • Woensdag10:00 - 22:00
  • Donderdag10:00 - 00:00
  • Vrijdag10:00 - 01:00
  • Zaterdag12:00 - 00:00
  • Zondag12:00 - 22:00
Contact

Van Weedestraat 131
3761 CD Soest
035 - 740 00 74
info@grandcafedelindenhof.nl