Grand Café De Lindenhof

Melk is slecht voor elk

05-02-2016

Van rood en bewerkt vlees krijg je nare ziektes. Een suikervrij dieet maakt je leven heel veel leuker! Melk is stiekem niet de witte motor. Zelfs de ‘ontastbare’ schijf van 5 komt langzaam terug op de gestelde richtlijnen. Gelukkig dat ‘t drinken van 2 glazen rode wijn nog tot de gezonde geneugtes des levens behoort. Je wordt alleen bestempeld als een alcoholist, maar dat neem je dan maar voor lief.

Als het om (gezond) eten gaat, heeft iedereen zijn mening klaar. Het barst van de health goeroes, quinoakutten* en glutenboys en overal steken visies en onderzoeken over een gezonde levensstijl de kop op. En raad eens wat; Ze spreken elkaar allemaal tegen!

Hoe ga je hiermee om? Ga je bij elk nieuw onderzoek compleet overstag en schrap je alles van je boodschappenlijst of modder je lekker aan omdat elk onderzoek binnen de kortste keren uitdraait op een bitchfight tussen boerenkool en spruiten, freekah en bulgur of goyibessen en chiazaad

Weet je inmiddels voor je eigen ik al niet meer of je links, rechts of dwars door het midden moet? Hoe gaan we er in de horeca dan mee om? Verbannen we alle suiker zodat er alleen maar vrolijke gasten komen? Skippen we de koolhydraten voor world peace? Als je het mij vraagt is daar geen beginnen aan!

Maar … In het kader van gezond en verantwoord bezig zijn, is er één punt waar we niet omheen willen; maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik hoorde van de week een campagne op de radio over antibiotica. De strekking was dat we voorzichtig om moeten gaan met het gebruik van antibiotica, omdat anders resistentie kan optreden en we voor simpele ziektes niet meer behandeld kunnen worden. Vrij logisch als je het mij vraagt, maar blijkbaar niet voor iedereen anders was deze campagne niet gestart. Laat die campagne nou net een mooi bruggetje zijn naar het punt dat ik wil maken. Want hoewel er over de slogan ‘melk is goed voor elk’ nog de nodige discussie gevoerd kan worden, wijzen de feiten over massavlees en plofkippen volgepropt met antibiotica naar mijn mening maar één kant op.

Hoewel de feiten voor zich spreken, hoor ik toch nog dat de Label Rouge kip echt niet lekker is en niet smaakt zoals thuis. Dat klopt! Als je normaal gesproken supermarktkippetjes eet, smaakt deze franse vriend inderdaad niet zoals thuis. De kip met dit keurmerk heeft immers buiten rondgelopen, groeit langzamer en krijgt voedsel dat rijk is aan granen. Hierdoor krijg je echt vlees op je bord, vlees dat anders smaakt dan een plofkip. Misschien even wennen, maar dit is wel de toekomst!

Het is dan misschien niet onze plek om mensen te leren of te instrueren hoe te eten. Wel vinden we het fijn om te zorgen dat gasten genieten van goede kwaliteit. Dat de dieren een gezond leven hebben gehad en het liefst dat het vlees van de boer uit de polder komt, zoals onze hamburgers van Hoeve Ravenstein. Vanaf volgende week staat ook de Label Rouge kip weer op de kaart. Dus ik zeg; kom langs en deel je ongezouten mening over dit maatschappelijk verantwoorde stukje vlees.

 

Marlon Mout~
passie voor horeca | foodie | levensgenieter | sport | travel | inspiratie

Blogoverzicht
Sfeerimpressie
Openingstijden
  • MaandagGesloten
  • Dinsdag10:00 - 22:00
  • Woensdag10:00 - 22:00
  • Donderdag10:00 - 00:00
  • Vrijdag10:00 - 01:00
  • Zaterdag12:00 - 00:00
  • Zondag12:00 - 22:00
Contact

Van Weedestraat 131
3761 CD Soest
035 - 740 00 74
info@grandcafedelindenhof.nl