Grand Café De Lindenhof

Kerst met een beetje storytell

10-12-2019

Samen aan de feestdis! We hebben een heerlijk kerstdiner met een beetje extra storytell! 

De ribeye komt van boerderij De Lindenhoff. Zij rijpen hun vlees minimaal 21 dagen. Deze rijping, ook wel dry age genoemd, zorgt voor botermals vlees met een prachtige, intense smaakbeleving. (aanrader om te bezoeken!)

De Lindenhoff Baambrugge is een prachtig verhaal van een familiebedrijf met als missie mensen te laten genieten van producten met authentieke smaak. Ze zijn op zoek naar manieren om met de natuur samen te werken. Zoals het leveren van een positieve bijdrage aan biodiversiteit door proactief kruiden te zaaien.” Daarnaast is het belangrijk om als bedrijf de nadruk niet te leggen op vergroten, maar op verbreden. “Door zoveel mogelijk functies op elkaar te stapelen, kunnen ze groeien zonder hun footprint noemenswaardig te vergroten.” (aanrader om te bezoeken!)

De boerenkool komt uit de moestuin van Opa Wim. Met zijn 90 jaar, nog elke dag druk met de moestuin. De eerste vrieskou is er overheen en komt zo van het land. Verser kan niet!

De saus wordt door Chef Nils gemaakt van de Winter IPA van Lowlander. In het kader ‘waste to taste’ zamelde Lowlander in januari kerstbomen in. Met de hand werden alle naalden geplukt en geconserveerd, waarna ze samen met jeneverbes gebrouwen werden tot een frisse 5% Winter IPA. Met aroma’s die doen denken aan een winterse boswandeling en een hoppig citruskarakter is de Winter IPA een verrassend verfrissend bier voor de korte, donkere dagen.

Als botanisch brouwer geloven ze bij Lowlander dat goede smaak ook duurzaam kan zijn, en maken we graag samen impact. Draag Je Naaldje Bij is daar een voorbeeld van: jij geniet van een Winter IPA en als dank planten wij samen met Adopteer een Kerstboom een duurzaam, biologisch Lowlander kerstbomenbos. #draagjenaaldjebij

Blogoverzicht
Sfeerimpressie
Openingstijden
  • MaandagGesloten
  • Dinsdag10:00 - 22:00
  • Woensdag10:00 - 22:00
  • Donderdag10:00 - 00:00
  • Vrijdag10:00 - 01:00
  • Zaterdag12:00 - 00:00
  • Zondag12:00 - 22:00
Contact

Van Weedestraat 131
3761 CD Soest
035 - 740 00 74
info@grandcafedelindenhof.nl