English
Grand Café De Lindenhof

HAVERMOUT KOEK || RECEPT

16-07-2018

"KOEKJE BIJ DE THEE"

Hét extraatje voor na het eten, een beloning voor de smaakpapillen. Geen verrassing dus dat er bij het indelen van de schoteltjes voor de koffie onze HAVERMOUT KOEK nauwlettend vooraan wordt gelegd. 

Regelmatig krijgen we complimenten over de koekjes die wij ‘s avonds bij de latte machiato’s, chai lattes en verse munt thees serveren. We maken deze koekjes uiteraard zelf. En in het tijdperk van ‘Rudolph’s Bakery’ en ‘Heel Holland Bakt’ zijn er steeds meer gasten geintresseerd in het recept van deze koekjes.

Nu zijn wij de moeilijkste niet, want wij willen van ons culinair eigendom zoveel mogelijk mensen laten genieten. Sterker nog, we zijn zelfs enorm trots als gasten thuis onze koekjes staan te bakken, om ze vervolgens hoogmoedig te laten proeven aan de buurvrouw. Daarnaast krijgen de koks een lamme hand van het recepten uitschrijven.

Dus hieronder vind je het recept en de bereidingwijze van onze 'lekker bij de koffie' havermoutkoekjes.

Heel veel bak succes, en hou de pagina in de gaten voor andere recepten.

 

INGREDIENTEN

1 kg Roomboter

350 gram Donkere Basterdsuiker

350 gram Rietsuiker

120 gram vloeibare Bloemenhoning

120 ml ahornsiroop

150 gram Amandelschaafsel

150 gram Gele Rozijnen

1 kg Havermout

5 gram kaneel

1 gram kardemon

P.s. met deze hoeveelheden bakt u voor een heel weeshuis. U bent natuurlijk vrij om de hoeveelheden door een getal te delen, TIP; deel alle hoeveelheden wel door hetzelfde getal.

BEREIDINGSWIJZE

1 Laat de boter, honing, ahorn siroop en de suiker smelten, en maak er 1 geheel van in een ruime kom/pan

2 Voeg vervolgens alle andere ingredienten toe op de havermout na

3 Als alles goed gemengt is roer je vervolgens de havermout door het mengsel

4 Verdeel het mengsel in een slee of bakvorm die voorzien is van een vel bakpapier

5 Zorg dat het beslag goed verdeeld en helemaal egaal is

6 Verwarm de oven voor op 145 graden

7 bak gedurende 30 minuten de koek mooi bruin in de voorverwarmde oven

8 laat de koek even terugkoelen op kamer temperatuur, om hem vervolgens nog 1 nachtje in de koeling te laten rusten

9 eet smakelijk en geniet van de complimentjes!!

Blogoverzicht
Sfeerimpressie
Openingstijden
  • Maandag12:00 - 23:00
  • Dinsdag10:00 - 23:00
  • Woensdag10:00 - 00:00
  • Donderdag10:00 - 00:00
  • Vrijdag10:00 - 02:00
  • Zaterdag10:00 - 02:00
  • Zondag12:00 - 21:00
Contact

Van Weedestraat 131
3761 CD Soest
035 - 740 00 74
info@grandcafedelindenhof.nl