Grand Café De Lindenhof

Kerststress! Mooi woord voor galgje

18-12-2016

 

HELP! Het is zo ver; de feestdagen komen eraan. Hoewel december bekent staat als de gezelligste maand van het jaar, gaat het voor sommigen ook gepaard met een hoop stress. Cadeautjes kopen, kerstboom optuigen, kerstdiner bedenken, ga je nou Eerste Kerstdag naar je ouders of toch naar je schoonouders én dan heb je nog een adresboek vol vrienden en kennissen die je echt even moet zien voordat 2016 voorbij is. Terwijl ik dit schrijf zit ik ook steeds onrustiger op mijn stoel. Tijd om wat life hacks te bedenken om dit jaar eens relaxt aan de feestdagen te beginnen. Wie wil dat nou niet… 

 

#TIP1  
December gaat er vooral om dat je samen bent met vrienden en familie. Er zijn maar een paar officiële feestdagen, dus alles in die 72 uur proppen is onbegonnen werk. Tijd voor keuzes. Maak een lijst van wie je op de feestdagen wilt zien en wie je op een andere tijd kunt zien. Vier je kerst met de familie, dan kan je oud en nieuw met vrienden vieren. Je kan natuurlijk ook 28 december bombarderen tot 3e kerstdag en genieten van een bits&bites menu.  

#TIP2 
Maak een vaste planning. Als je elk jaar Eerste Kerstdag met je ouders viert en Tweede Kerstdag met je schoonouders, weet iedereen waar hij aan toe is. Scheelt weer een jaarlijks stressmoment.  

 

#TIP3 
Geef een borrel halverwege december en nodig iedereen uit die je nog een keer wilt zien. Wel de uitnodigingen op tijd versturen zodat de agenda’s nog niet vol zitten. Misschien zorgt het even voor wat druk op de ketel maar je bent er wel in één keer van af! Nog beter is deze borrel van thuis te verplaatsen naar de SNLxChristmas edition, hoef je ook niet zelf op te ruimen;). 

 

#TIP4 
Je kan het huis gezellig maken en uren in de keuken staan, maar je kan ook lekker uitwaaien in het bos en daarna bij ons aanschuiven voor een borrel op 2e kerstdag!  

#TIP5 
Als je wel thuis wilt eten kan je iedereen wat laten meenemen. Jij het hoofdgerecht, de rest voorgerecht en dessert. Of eet elke gang bij iemand anders  (wel handig als je dan op loop- of fietsafstand van elkaar woont). Geen keukenheld? Neem onze cheesecake mee voor thuis, schaaf wat chocolade krullen erop en je bent de koning. 

#TIP6 
Cadeautjes… Ik denk dat bijna iedereen wel moeite heeft met het verzinnen van cadeaus. Zeker als het er zoveel tegelijk zijn. Deze tip komt misschien wat als mosterd na de maaltijd voor deze feestdagen, maar is zeker een aanrader voor komend jaar. Maak gedurende het jaar een lijstje met cadeau ideeën. Er zijn altijd wel momenten dat iemand laat vallen dat hij/zij iets graag wilt hebben. Noteer dit gelijk (ook al is het pas januari) & reken maar dat je aan het eind van het jaar een lijst met ideeën hebt! Zit je nu met de handen in het haar? Een cadeaucard van LH kan je altijd komen halen én is altijd leuk om te krijgen.  

#TIP7 
Voor degenen die dit nog niet ontdekt hebben: bestel je cadeaus online! Één avondje achter de laptop en alle cadeaus zijn besteld. Wij hebben gratis wifi en lekkere cocktails. Piece of cake...  

#TIP8  
Je boodschappen kun je natuurlijk ook gewoon laten bezorgen! Weg drukte in de winkel. Kun je de overgebleven tijd mooi gebruiken voor het optuigen van de kerstboom.  

#TIP9 
Goede voorbereiding is het halve werk. Wil je wel de keuken induiken om een feestmaal te maken? Kies er dan voor een groot stuk vlees in de oven te bereiden (of bestel een gevulde kalkoen bij de poelier om het traditioneel te houden). Maak daarnaast een schaal met pastinaak, wortel, zoete aardappel, ui, rozemarijn, tijm en olijfolie. Het vlees en de groenten kun je ’s middags vast klaarzetten. Heb je daarna genoeg tijd om de keuken op te ruimen waardoor je ’s avonds alle tijd hebt voor je gezelschap! 

#TIP10 
Bedenk een alternatieve kerstdecoratie voor de kerstboom. Een slinger met Merry Christmas, een eland van washi tape, een kerstboom van hout of gebruik een oude schilderstrap als ‘kerstboom’. Dat is in ieder geval 1x minder vaak de stofzuiger door het huis halen voor dennennaalden.  

#TIP11 
Laat de drukte in je hoofd je niet blind maken voor de gezelligheid om je heen. Ga naar buiten, kijk je ogen uit en geniet! 

 

Marlon Mout~
passie voor horeca | foodie | levensgenieter | sport | travel | inspiratie

Blogoverzicht
Sfeerimpressie
Openingstijden
  • MaandagGesloten
  • Dinsdag10:00 - 22:00
  • Woensdag10:00 - 22:00
  • Donderdag10:00 - 00:00
  • Vrijdag10:00 - 01:00
  • Zaterdag12:00 - 00:00
  • Zondag12:00 - 22:00
Contact

Van Weedestraat 131
3761 CD Soest
035 - 740 00 74
info@grandcafedelindenhof.nl