Grand Café De Lindenhof

Zoiets als een high tea.. maar dan met WIJN

21-01-2019

Van een high tea hebben we allemaal wel eens gehoord: liters thee met de lekkerste hartige en zoete hapjes.  Ben je alles behalve een zoetekauw én heb je een zwak voor een goed glas wijn en alles wat hartig is? Dan is de High Wine of in onze volksmond; De wijnleuten echt iets voor jou!

Wijn is geliefd bij velen. Zo ook bij ons. Een wijnfestijn in de vorm van een high wine is dan ook een ideale avond met vrienden of familie als je het ons vraagt. En niet alleen iets dat voor vrouwen is, omdat je het associeert met een high tea. Eigenlijk is een high wine namelijk niet veel meer dan (veel) wijn drinken, lekker eten en dat in goed gezelschap. Enigszins georganiseerd en gestructureerd, daar zorgen wij dan weer voor :) 

De hapjes zijn kleine gerechtjes & fingerfood passend bij je glas ( dwz bij de inhoud ;) ). We serveren minimaal vier gangen, dus vier glazen wijn en vier gerechtjes. Je kunt niet kiezen, je krijgt gewoon wat de chef en de sommelier voor je in gedachte hebben. En trust us, dat is meer dan lekker!

Starten met een feestje is altijd een goed idee, dus beginnen we met bubbels of eigenlijk mousserende wijn. Dit zorgt voor een neutrale smaak in je mond. Wij serveren de prosecco DOC trevisio extra dry uit de Veneto regio in Italië. Deze wijn wordt gemaakt door een gepassioneerde wijnfamilie; Corvezzo. Zij hebben biologisch produceren van wijn hoog in het vaandel staan. Zo worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt in de wijngaarden en bemesten ze organisch.

Vervolgens ga je naar de witte wijnen. Je start met de lichtere, frissere wijnen waarna de wat krachtigere wijnen volgen. We kiezen voor niet al te voor de hand liggende wijnen/ druiven. Allemaal aanwezig op onze wijnbar en zorgvuldig uitgekozen door Wijnhandel Gommers. Dus mocht je naderhand nog een glaasje van je favoriet lusten, alle wijnen zijn per glas verkrijgbaar!

Wat volgt is afhankelijk van het weer ;). Situatieschets 1… met heerlijk zonnetje 4 uur ’s middags op het terras kiezen we voor een rosé. Situatieschets 2… met een knetterend haardvuur, buiten guur & nat kiezen we voor rood.

Na 4 rondes witte, rosé en rode wijnen zijn de glazen leeg en de houten planken ook.. de high wine zit erop! Ook een keer proberen? >>

 

~FACT’s

 WIJNLEUTEN   +/- 2,5 uur E 24.5 pp
Onze ervaren medewerkers vertellen ondertussen grappige anekdotes en de must-know’s over de producten.. Maar bovenal is het belangrijk dat je geniet van het lekkers je geboden wordt, je je een eigen smaak ontwikkeld en gewoon ontzettend veel plezier hebt met je gezelschap. Je bent elke dag van de week welkom voor onze proeverijen; wel graag even reserveren 035 74 000 74.

Blogoverzicht
Sfeerimpressie
Openingstijden
  • MaandagGesloten
  • Dinsdag10:00 - 22:00
  • Woensdag10:00 - 22:00
  • Donderdag10:00 - 00:00
  • Vrijdag10:00 - 01:00
  • Zaterdag12:00 - 00:00
  • Zondag12:00 - 22:00
Contact

Van Weedestraat 131
3761 CD Soest
035 - 740 00 74
info@grandcafedelindenhof.nl