Grand Café De Lindenhof

Onmisbaar

13-05-2016

Ben je nu ondertussen je moeder aan het appen? Vraagt een dame jolig aan mij. Lachend antwoord ik dat ik haar inderdaad net even laat weten dat ik haar mis. Deze mevrouw begreep dat het apparaatje dat ik in mijn hand heb, natuurlijk bedoelt is om bestellingen mee op te nemen. Er zijn trouwens ook gasten die daadwerkelijk denken dat ik append met mijn vrienden aan tafel sta..

Niets is natuurlijk minder waar. Waar mijn telefoon op de werkvloer netjes opgeborgen in mijn tas zit, zijn mijn Ipod en ik tijdens werk onafscheidelijk. Een van die gadgets die tegenwoordig onmisbaar zijn in de horeca. Kan iemand zich nog voorstellen hoe we dat ‘vroeger’ deden? Pen en papier en gaan. Of proberen een bestelling van 10 verschillende drankjes te onthouden. Rennend over het terras en onderweg naar de kassa 3 keer worden aangesproken. Om bij de kassa aan te komen en na enthousiast 9 drankjes te hebben doorgevoerd je écht niet meer kunnen herinneren wat nummer 10 was... Lang leve de Ipod dus!

De oplettende lezer heeft net misschien ook de kassa gespot die ik tussen neus en lippen door heb vermeld. Zou hem zelf ook bijna over het hoofd zien. Rekeningen optellen met een rekenmachientje is echt iets van voor mijn tijd. Hoe gewend we inmiddels aan al die gemakken raken! Ben benieuwd bij welke dingen we ons in de toekomst hersenkrakend af vragen hoe we dat in hemelsnaam ooit zonder hebben kunnen doen. I’ll let you know in 10 years...

De horecava is natuurlijk een uitgelezen kans om kennis te maken met de nieuwste snufjes. Zo is er de lattiz, een apparaat dat melk opschuimd zoals een barista dat ook doet. Gaat natuurlijk een beetje ten koste van de ‘ambacht’ waar iedereen tegenwoordig verzot op is. Voordeel is wel de snelheid, constante kwaliteit en temperatuur wat onder de oma-stijl-koffie-verkeerd-met-velletje-drinkers nogal een dingetje is.

Toch was de Chargebar de absolute favoriet! Sander en Jesse waren er niet weg te slaan. En zelf vind ik het eigenlijk ook wel een ultieme uitvinding. Zeker in dit tijdperk waarvan we dus niet meer weten hoe we dat 15 jaar geleden deden zonder mobiele telefoon. Chargebar is een oplaadpunt voor mobiele telefoons. Iedereen zijn eigen vakje, die je alleen kan openmaken door te swipen met je pinpas. Is de barman zijn ‘bij-beroep’ van telefoon oplader & bewaker kwijt en iedereen kan zelf aan de slag! Een gadget die naast het gemak ook leuk is om gewoon een keer uit te proberen.

Bij dat swipen met die pinpas gingen natuurlijk alle alarmbellen rinkelen, want daar hebben we er weer zo een! Contactloos betalen. Waar een groot deel van de gasten nog geen idee heeft dat dit überhaupt kan, is dit extreme gemak voor de meeste niet meer weg te denken. Zeker voor de jeugd, die allemaal hun eigen drankje betalen en dus nooit boven de €25,- uitkomen, een ideale uitvinding!

Al denken we van alle gemakken te zijn voorzien, er komen altijd weer dingen bij waar we ‘echt niet zonder’ kunnen. Terrasverwarming, draadloos pinnen of de app my order waar je online kan bestellen en betalen (waarvan ik dan niet zeker weet of we dat nou echt moeten willen met zijn allen). Je kan het je zo gek niet bedenken. Ik ben in ieder geval heel benieuwd wat de toekomst brengt!

 

Marlon Mout~
passie voor horeca | foodie | levensgenieter | sport | travel | inspiratie

Blogoverzicht
Sfeerimpressie
Openingstijden
  • MaandagGesloten
  • Dinsdag10:00 - 22:00
  • Woensdag10:00 - 22:00
  • Donderdag10:00 - 00:00
  • Vrijdag10:00 - 01:00
  • Zaterdag12:00 - 00:00
  • Zondag12:00 - 22:00
Contact

Van Weedestraat 131
3761 CD Soest
035 - 740 00 74
info@grandcafedelindenhof.nl